Categorii
Documente

Adam Vandana și familia ei

Adam Maria-Vandana a ajuns pe str. Cantonului ca persoană fără adăpost împreună cu mama ei, Lingurar Cătălina în 2008, după ce a fost evacuată din casa unde au locuit înainte. S-a căsătorit cu  Adam Daniel Păunel. Ei sunt împreună într-o poză din 2009, an în care s-a născut cel mai mic copil al lor, Iasmin. 

Păunel a ajuns și el pe str. Cantonului în urma unor evacuări. Părinții săi, Iosif și Rozalia-Firuța au fost printre primele 20 de familii care la sfârșitul anilor 1990 au fost așezate de primărie pe terenul unde ulterior s-a construit clădirea poștei. Tatăl lui, Iosif, a murit anul trecut tot pe str. Cantonului, degeaba așteptând să primească măcar la bătrânețe, după pensionare, o locuință socială.

Vandana și Păunel au patru copii, toți s-au născut și crescut pe str Cantonului: Daniela (născută în 1997, o vedeți într-o poză actuală, împlinând în 2020 vârsta de 23 de ani), Rozalia Firuța (n. 1999), Daniel și Iasmin. De mici, îi putem vedea în poză, alături de alți copii, lânga casa de termopan pe care familia a primit-o în 2004 pe baza unui contract decomandat de folosință gratuită de la Asociața Umanitară Ecce Homo. În acel an s-a născut băiatul lor, Daniel, pe care îl vedem în poză ca mic copil cu tatăl lui. Într-o altă poză, din …., Vandana este împreună cu toți cei patru copii ai săi de pe vremea când aceștia toți erau mai mici.

(Adam Maria Vandana)