Categorii
Acțiuni Documente Forumuri

Comunicat de presă- Forum pentru locuințe sociale

FORUM PENTRU LOCUINȚE SOCIALE

–  Comunicat de presă –

Fundația Desire organizează în cadrul campaniei sale „Căși sociale acum!” FORUMUL PENTRU LOCUINȚE SOCIALE împreună cu Fundația Tranzit și Atelierul de Critică Socială de la Facultatea de Studii Europene a Universității Babeș-Bolyai.

Cu ocazia Forumului, lansăm Inițiativa cetățenească pentru o politică justă de locuire socială pe care îl vom depune în atenția administrației publice locale cu semnăturile de susținere strânse în următoarele două luni.

Forumul dezbate temele prin care campania Căși sociale acum! construiește “locuirea socială” ca subiect politic și ca problemă de interes public în lumina celor două puncte mari ale Inițiativei cetățenești, și anume: nevoia de a crește stocul de locuințe sociale din fondul locativ public și nevoia de a stabili criteriile de atribuire în așa fel încât acestea să asigure accesul la locuințe sociale (și) pentru persoanele marginalizate social.

Invitații noștri speciali, arhitectul Adrian Borda – șeful de proiect PUG Cluj-Napoca, Victor Vozian – activist Frontul Comun pentru Dreptul la Locuire (FCDL București) și Nicoleta Vișan – activistă pentru dreptul la locuire Vulturilor 50 din București, alături de membri echipei clujene a campaniei Căși sociale acum! – Enikő Vincze, Simona Ciotlăuș, Ioan Doghi, Mihaela Berki, Leontina Lingurar, Alexandru Mureșan și George Zamfir – propun participanților la Forum o diagnoză asupra politicii de reducere a stocului de locuințe sociale din fondul locativ public după 1990 și asupra politicii de distribuire a locuințelor sociale prin stabilirea criteriilor de atribuire, dar și propuneri privind schimbarea acestora. 

Expoziția multimedia Căși sociale acum! lansată în cadrul Forumului redă evoluția politicii de locuire socială din orașul Cluj, harta evacuărilor și relocărilor, precum și istoriile personale ale unor persoane cu domiciliul actual pe strada Cantonului fără număr din zona Pata Rât. Expoziția a fost realizată din materiale create de artiștii Miklós Szilárd și Dénes Miklósi din Cluj și de activista pentru dreptul la locuire din San Francisco Erin McElroy, cu contribuția coordonatoarei de relații publice a Fundației Desire Noémi Magyari.

Evenimentul marchează Ziua Mondială a Locuirii (World Habitat Day) în orașul Cluj și se va derula la Casa Tranzit în 03.10.2016, între orele 17.30 – 21.00.

Echipa Campaniei Căși sociale acum!

Fundația Desire

03.10.2016

Persoane de contact: Enikő Vincze (0740137561), Noémi Magyari (0740137586), Simona Ciotlăuş (0747810818)